top of page
Kind van de Bron schijnt licht met passend aanbod

Over mij

Hoi! Mijn naam is Patricia. 

 

Welkom op mijn reis. Wat fijn dat je meereist. Mijn wens is dat jij, net als ik, volop het leven kunt ervaren, gedreven door innerlijke vrijheid en zonder angst. 

 

Mijn hele leven lang heb ik het gevoel gehad dat ik niet op aarde thuishoorde. Een zwevend gevoel, de neiging tot dissociatie als ik er "even niet wilde zijn," en een diepgeworteld verlangen naar huis. Dit leidde tot een keerpunt. Mijn lichaam verlangde naar bewoning, erkenning, sensatie en gehoord worden. Het wilde de spanningen, angsten en energieophopingen loslaten, contact maken met de kosmos en de aarde, en in het Nu Zijn. Zowel lichaamsgericht als energetisch werk spelen een belangrijke rol in mijn reis van zelf-her-ontdekking.

 

Als kleine dreumes die haar eerste stapjes zette, wist mijn moeder al; die gaat later de wereld ontdekken.

Na mijn studie Vaktherapie Beeldend Vormen bracht mijn eerste ontdekkingsreis mij naar Azië waar ik mijn thuis vond voor langere tijd. In 2021 maakte ik kennis met sisterhood, sjamanisme, ceremonieel werk en ontdekte ik de medicijnvrouw in mezelf.

Als ervaringsdeskundige heb ik zelf ondervonden wat voor impact (chronische) stress heeft op alle lagen van je gehele wezen. Een constante, hypergespannen psoas spier veranderde mijn hele lichaamshouding en verkortte mijn spieren, waardoor ik uiteindelijk niet meer vanuit mijn onderbuik kon ademen. Vanuit deze hoge, oppervlakkige ademhaling begonnen er verklevingen onder het diafragma te groeien; ik ademde met veel moeite, spanning en soms pijn alleen nog maar vanuit mijn diafragma en hoog in de borst. Ik verloor energie, sliep niet goed, had letterlijk geen ademruimte en kon geen vrij gevoel in mijn lichaam ervaren. Hierdoor voelde ik mij ook mentaal en emotioneel beperkt. Ik stond 24/7 in de "Freeze-stand". Mijn hoofd begon verhalen te vertellen en ik raakte in paniek.

Via de online wereld kwam ik in contact met Body Remembers Trauma Therapy en Trauma Release Breathwork. Zonder te weten wat het inhield, voelde ik een stroom van enthousiasme en liefde voor deze prachtige methoden. Na zelf sessies te hebben ervaren, besloot ik om zelf de opleiding te volgen. Ik mocht zelf ervaren en ontdekken hoe ik weer ademruimte kreeg, dieper begon te ademen, mijn energie terugkwam, mijn psoas langzaam begon te ontspannen en ik steeds meer in ontspanning kwam. Ik kreeg het gevoel dat ik een verloren deel van mijn leven en lichaam weer terugkreeg.

En dit, dit gun ik jou met heel mijn hart en wezen.

Omdat ik geloof in een holistische aanpak combineer ik graag lichaamsgericht en energetisch werk samen!

Ik kijk er naar uit met je te verbinden.

In liefde,

Patricia

bottom of page