top of page
Water rimpel

Trauma Release Breathwork

trauma release breathwork ademwerk

De adem is een krachtig instrument om jezelf te helen. Het is de poort naar ons onderbewuste. Een oneindige intelligentie die onbewust dag en nacht doorgaat.

Adem jezelf vrij. Kom los van diep gewortelde spanningen, verdriet en emoties die zich in het lichaam vastgezet hebben. Adem in, release en leef.

Wat is Trauma Release Breathwork

Trauma Release Breathwork (TRB) is een krachtige ademhalingsmethode van 7 ademtechnieken die gericht zijn op het loslaten van opgehoopte spanning, emotie en trauma in het lichaam. Tijdens TRB sessies worden specifieke ademhalingstechnieken gebruikt om het zenuwstelsel te activeren en het lichaam te helpen spanning los te laten.

Door bewust te ademen, kunnen vastzittende emoties en spanningen naar de oppervlakte komen en worden vrijgelaten.

Tijdens TRB sessies kan je verschillende sensaties ervaren, waaronder warmte, kou, tintelingen, trillingen en emotionele ontladingen zoals huilen, lachen of schreeuwen. 

Het doel van TRB is om het lichaam te helpen trauma te verwerken en los te laten, en om ruimte te creëren voor heling en transformatie. Door bewust te ademen en de natuurlijke stroom van energie in het lichaam te herstellen, kan je weer een diep gevoel van ontspanning, opluchting en vrijheid ervaren.

 

Wat Trauma Release Breathwork uniek maakt

Wat TRB uniek maakt, is het vermogen om diep opgeslagen spanningen, trauma's en emotionele blokkades in het lichaam te ontladen door middel van gerichte ademhalingstechnieken.

  1. Diepgaande fysieke en emotionele ontlading: TRB richt zich op het activeren van het natuurlijke zelfhelende vermogen van het lichaam door diep in het lichaam te ademen. Dit kan leiden tot intense fysieke sensaties en emotionele ontladingen, waardoor diepgewortelde spanningen en trauma's worden losgelaten.

  2. Bewuste verbonden ademhaling: TRB maakt gebruik van bewuste verbonden ademhalingstechnieken, waarbij de ademhaling dieper en sneller wordt, waardoor zuurstof diep in het lichaam kan doordringen en de natuurlijke energiestroom kan stimuleren. Dit bevordert het loslaten van spanningen en het herstel van de natuurlijke balans in het lichaam.

  3. Ervaringsgerichte benadering: TRB is een ervaringsgerichte benadering, waarbij de focus ligt op het direct ervaren van de fysieke en emotionele sensaties die tijdens de ademhalingssessie optreden. Dit stelt je in staat om diepgaande transformaties te ervaren en heling op een diep niveau te bevorderen.

Dit is voor jou als jij:

ღ Je dagelijkse stress wilt reduceren, 

ღ Je chronische stress wilt reduceren, 

ღ Diep liggende spanning uit je lijf wilt werken,

ღ Onverwerkte emoties en gebeurtenissen wilt loslaten,

ღ Los komen van verhalen die je hoofd creëert en vasthoud,

ღ Een vrijer gevoel wilt ervaren door spanning minder vast te houden,

ღ Makkelijker adem wilt halen, 

ღ Je bekkenbodem wilt ontspannen,

ღ Meer nachtrust wilt krijgen,

ღ Verkramping wilt ombuigen naar ademruimte, 

ღ De verbinding met jezelf en alles om je heen wilt ervaren,

ღ Je niet weet wat te doen met opgeslagen spanningen in het lichaam maar alles schreeuwt om ontlading.

Voor wie is de TRB niet geschikt

De TRB kent contra indicaties. Tijdens het activeren van je zenuwstelsel bouw je een flinke inspanning op. Slik je medicatie of heb je fysieke aandoeningen waarbij je niet zomaar flinke inspanningen mag leveren, neem dan eerst contact op met je behandelend arts. Hierbij kun je denken aan: hartziekten, zwangerschap, hoge bloeddruk, glaucoom.

Trauma Release Breathwork wordt ingezet als combinatie met de Body Remembers Trauma Therapy. Deze twee prachtige methodes versterken elkaar waardoor er nog meer release, diepgang en diepe ontspanning mag ontstaan.  

Boek je sessie via onderstaande knop en bevrijd jezelf van oude, vastgezette spanning en emoties.

Datum, tijd en locatie in overleg.

Water rimpel

Joyja

''Wow, ondanks dat ik een sterkte mind heb, wist Patricia mij toch zo diep de adem in te brengen dat ik mij helemaal kon laten gaan.''
Water rimpel

Janneke

''Allebei gaat het over loslaten. Loslaten van trauma trilling, spanning, vaste energie. 

   De BRTT is meer gericht op het bekken en adem voor mij meer gericht op het hele lichaam. Beide geweldig en aanvullend aan elkaar''

Water rimpel

Tubien

''Door de prachtige zachte begeleiding en aanmoediging van Patricia leer ik naar mijn lichaam en de trillingen daarvan te luisteren ipv alleen mijn hoofd of 'wat ik denk dat mijn lichaam nodig heeft'. 
bottom of page